A víz záróságot itt a fólia biztosítja, a szerkezet csak statikai jelleget képvisel. Tehát nincsenek fix méretek, formák, megengedettek a lépcsők, ülőpadok, így a kivitelezés során nagy teret engedhetünk a fantáziának. Ez sokat jelenthet egy kert vagy épületrész kialakításánál.

A vízkezelés szempontjából megoldható a feszített és a süllyesztett víztükör kialakítása.

A szerkezet igényel egy kavicságyra fektetett hálós vasalású aljzat betont, az oldalfal és a gépház kialakításához szükséges vasalt zsalukőfalat.

Fokozott figyelmet igényel a szerkezetbe bekerülő idomok pontos elhelyezése, mivel ezen a helyeken a fóliát kivágjuk és szorítóperemmel rögzítjük. A vízzárósságot tekintve ezek a fólia egyik legkritikusabb pontjai, ezért lényeges megfelelő szakmai tapasztalat.

A felületet a fólia miatt egy tökéletes betonsík, illetve egy simára vakolt oldalfal képezi (mint egy festésre előkészített falfelület).

Kétféle vastagságú fólia kerülhet beépítésre:

– 0,8mm vastag UV-stabilizált, rothadásmentes baktériumok és gombák ellen előkezelt saválló PVC fólia. Várható élettartama nyolc tíz év.

– 1,5mm vastag üvegszál erősítésű, UV-stabilizált, rothadásmentes baktériumok és gombák ellen előkezelt saválló PVC fólia. Várható élettartama tizenöt év

A fóliázás előtt a szerkezetre 300-400 g/m2 vastag geotextíliát helyezünk. A kiszabott fólia hegesztését, egy speciális meleg-levegős hegesztéssel végezzük, majd a varratokat folyékony fóliával lezárjuk.

Így elősegítve a varratok esztétikai eltakarását, illetve tömítettségének védelmét. Lépcsőkre, pihenőkre csúszásmentes fóliát helyezünk. A fólia színezettsége a fehértől a különböző árnyalatú kéken át a homokszínűig választható.

Sokan idegenkednek a fóliától; mint anyagtól, és ragaszkodnak az egyszerű szerkezetű medencék csempével, üvegmozaikkal való burkolásához, amely a vízzárás szempontjából veszélyes kivitelezést eredményez.Ezen igények kielégítése érdekében esztétikus megoldásoknak bizonyulnak a mozaikmintás fóliák, melynek felára jelentéktelen az esetleges rossz technológiával burkolt medence folyásának kijavításával szemben.

A medence rendeltetésszerű használata estén a fóliára 3-5 év szavatosságot vállalunk. A fólia élettartama, öregedése bekövetkezhet a magas vízhőmérséklettől (megengedett vízhőmérséklet max: 32 Celsius fok.), és a magas klórtartalomtól.

Feszített víztükör esetén a medence oldalfala: vasalt, kiöntött zsalukő; a vályú része vasalt öntött beton, amely plusz zsaluzást igényel. Nagyon fontos hogy a medence magassága a rácstartó profil méretével legyen alacsonyabb.

A rácstartó profil pontos elhelyezést igényel, ezért ez a medence szerkezet elkészülte után kerül felhelyezésre. A profil mérete 2,5 x 2,5 cm, így a medence magasságát minimum 3 cm –el csökkentjük.

A rácstartó profil felhelyezése lézeres szintezővel, és a rács segítségével történik. Rögzítését csemperagasztóval biztosítjuk. A maximális magasságkülönbség a medence egész felületén 3 mm. A külső és belső profil közti magasságkülönbség a lejtés miatt 5-15%. A rácstartó profil elhelyezése után a belső ívet kiegyenlítjük.

Röviden összefoglalva a fóliázott medence időtálló, felújítható, bővíthető, átalakítható, költségkímélő, mégis pazar megoldás.

KERESSEN BIZALOMMAL! Helyszíni felmérés - időpont egyeztetésre. Kérjen ajánlatot!