HŐTAKARÓ FÓLIA /szolár takaró/:

A medence vizének hőmérséklete ki van téve a változékony időjárásnak és az éjszakák magas hőmérséklet-ingadozásának. Ez azt jelent, hogy a nap jótékony melegítő sugarai nélkül egy éjszaka alatt is képes a medence vize 2 – 5C°-ot hűlni, ami rengeteg energiaveszteséget eredményez.
Ezért érdemes a vízfelületeket takarni, így csökkentve a párolgást; és ha már takarjuk, használjuk ki a nappalokat a víz fűtésére.
A legegyszerűbb és legkisebb befektetéssel járó takarás a buborékos izotermikus úszótakarás, mely különböző színekben és vastagságban kapható.

Írjon nekünk:

A TAKARÁS MENETE:

A szolár takarófóliát a befogadó méretek alapján méretre gyártva, a helyszínen a medence pontos formájához igazítva telepítjük!

Egy UV stabil polietilén alapanyagú buborékfóliát úsztatunk a vízfelszínre, ezzel elzárva a medence vízét a külső környezettől. A vízfelszín lezárása lényeges a párolgás visszafogásához. A buborékok felülete és a bennük lévő levegő a napsütés hatására a medencevíz melegedését eredményezi, ezáltal megspórolható a víz pótlása, valamint hő és vegyszer takarítható meg.

A fólia tárolása egy – a medence valamely oldalán elhelyezett – csörlőbakon történik, melyen fűzőkarikákkal van rögzítve a csörlőtengelyhez, így a kihúzása és feltekerése sem igényel különösebb erőfeszítést.
A csörlőbak rögzítése padlóra fúrva, falra fúrva vagy akár eltolható kerekes változattal oldható meg.